Warme appeltaartjes met calvados
Ingrediënten
- 2 dikke plakken volkoren ontbijtkoek
- 1 eetlepel(s) bloem
- 1 eetlepel(s) boter
- 2 appels
- 1 eetlepel(s) custardpoeder
- 1 eetlepel(s) rozijnen
- 2 eetlepel(s) calvados
- 2 eetlepel(s) appelstroop
- 2 ½ dl vanillevla
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol de plakken ontbijtkoek op een met bloem bestoven werkvlak uit tot lapjes van 1/2 cm dik.
- Vet 2 eenpersoons-taartvormpjes met de boter in en bekleed ze met de ontbijtkoek.
- Druk de koek goed tegen de wand en snijd de overtollige koek langs de bovenrand weg.
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe de appelstukjes in een kom en schep er het custardpoeder, de rozijnen,
- de calvados en de appelstroop door.
- Schep dit mengsel in de vormpjes en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taartjes in de oven in ± 10 minuten bruin en gaar.
- Serveer de taartje warm met vanillevla.