Warme appeltaartjes met calvados

      Reacties uitgeschakeld voor Warme appeltaartjes met calvados

Warme appeltaartjes met calvados

Categorie Taart
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 2 dikke plakken volkoren ontbijtkoek
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 2 appels
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 eetlepels calvados
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 1/2 dl vanillevla

Hoe maak ik het klaar

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de plakken ontbijtkoek op een met bloem bestoven werkvlak uit tot lapjes van 1/2 cm dik.
  • Vet 2 eenpersoons-taartvormpjes met de boter in en bekleed ze met de ontbijtkoek.
  • Druk de koek goed tegen de wand en snijd de overtollige koek langs de bovenrand weg.
  • Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Doe de appelstukjes in een kom en schep er het custardpoeder, de rozijnen,
  • de calvados en de appelstroop door.
  • Schep dit mengsel in de vormpjes en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taartjes in de oven in ± 10 minuten bruin en gaar.
  • Serveer de taartje warm met vanillevla.