Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 50 gram diepgevroren frambozen
- 1 theelepel aardappelzetmeel
- 2 eetlepels frambozenlikeur of kirsch
- 2 eieren gesplitst
- 25 gram suiker
- 1 eetlepel boter
- Poedersuiker
- 1 blikje frambozen
- 1 bakje verse frambozen
Instructies
Voorbereiden:
- Ontdooi de frambozen en pureer ze.
- Breng de puree langzaam aan de kook en zeef deze.
- Roer het aardappelzetmeel glad met 1/2 eetlepel frambozenlikeur.
- Roer zoveel van dit mengsel door de warme puree totdat een gebonden massa ontstaat.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker schuimig en roer de frambozenpuree erdoor.
- Bewaar het mengsel afgedekt.
Vormpjes voorbereiden:
- Vet de vormpjes in met boter en bestuif ze met poedersuiker.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker stijf en spatel het frambozenmengsel er voorzichtig door.
- Vul de vormpjes tot 3/4 met het mengsel.
- Plaats de vormpjes in een braadslede met kokend water en laat de soufflétjes au bain-marie in de oven in ongeveer 15 minuten rijzen.
- Verwarm ondertussen voor de saus de frambozen uit blik met sap en de overgebleven frambozenlikeur gedurende ongeveer 5 minuten.
- Pureer het mengsel en zeef het.
- Serveer de soufflétjes direct uit de oven, bestrooid met poedersuiker, en garneer met verse frambozen.
- Serveer de saus apart.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 20 g