Warme geitenkaashapjes met spek

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stuk Chevagne geitenkaas van 250 g
  • 100 g plakjes Zeeuws spek
  • 2 eetlepel(s) tapenade met zongedroogde tomaten Kühne, potje

Instructies

  • Snijd de korst van de geitenkaas, snijd de dunne punt eraf (deze wordt niet gebruikt) en snijd het overige stuk kaas in 10 gelijke vierkante stukjes.
  • Snijd de plakjes spek in tweeën.
  • Leg steeds 2 plakjes Zeeuws spek kruislings op elkaar en leg er een stukje geitenkaas op.
  • Schep op ieder stukjes geitenkaas een beetje tapenade.
  • Vouw de plakjes spek over de kaas en zet het spek vast met cocktailprikkertjes.
  • Zet de kaashapjes op een bakplaat.
  • Bak de kaashapjes in het midden van een voorverwarmde oven (200°C) in ± 10 minuten tot de kaas warm is en het spek goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Tanguero malbec rosé
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Varkensvlees / Warme hapjes