Waterzooi 2 van Astrid Veltman

Waterzooi 2 van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip van ± 1200 gr
  • zout peper
  • 30 gram boter
  • 1 prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels peterselie

Instructies

  • Snijd de kip in 8 gelijke stukken en bestrooi die met zout en peper.
  • Smelt de boter in een grote braadpan.
  • Maak de prei, bleekselderij, ui en wortel schoon en snijd ze klein.
  • Laat de groenten 10 minuten in de boter smoren.
  • Leg de stukken kip op de groenten en schenk de bouillon erbij.
  • Breng het geheel aan de kook, doe een deksel op de pan en laat alles een uurtje sudderen.
  • Haal de stukken kip uit de bouillon en houd ze warm.
  • Klop de eierdooiers los met de melk.
  • Giet eerst een paar lepels hete bouillon bij het ei-melkmengsel, roer dit goed door elkaar en giet dit mengsel dan bij de bouillon.
  • Haal de bouillon van het vuur.
  • Verdeel de groenten en de bouillon over 4 soepborden en leg de stukken kip erin.
  • Strooi er peterselie over.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep