Waterzooi 3 van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kip
  • zout
  • peper
  • 2 prei
  • 1 winterwortel
  • 5 stengels bleekselderij
  • 6 takjes peterselie
  • 25 gram boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui
  • 2 kruidnagel
  • 2 ei

Instructies

  • Wrijf de bouten in met zout en peper.
  • Maak de prei, de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de groenten, behalve de ui, op hoog vuur ± 3 minuten.
  • Doe de kip in de pan en laat alles met het deksel op de pan op laag vuur ± 15 minuten stoven.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Pel de ui en steek er de kruidnagels in.
  • Giet de hete bouillon bij de kip, doe er 4 takjes peterselie en de ui bij en laat dit ± 1 uur zachtjes koken.
  • Roer in een kommetje de eierdooiers los.
  • Neem de pan van het vuur, roer de dooiers door de soep en laat haar niet meer koken.
  • Haal de ui uit de soep en verdeel de kip en de groenten over 4 borden.
  • Giet de soep erover en garneer met verse takjes peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met warm stokbrood en kruidenboter.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep