Waterzooi 3 van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 4 kip
- zout
- peper
- 2 prei
- 1 winterwortel
- 5 stengels bleekselderij
- 6 takjes peterselie
- 25 gram boter
- 1 liter kippenbouillon
- 1 ui
- 2 kruidnagel
- 2 ei
Instructies
- Wrijf de bouten in met zout en peper.
- Maak de prei, de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze in stukjes.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de groenten, behalve de ui, op hoog vuur ± 3 minuten.
- Doe de kip in de pan en laat alles met het deksel op de pan op laag vuur ± 15 minuten stoven.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Pel de ui en steek er de kruidnagels in.
- Giet de hete bouillon bij de kip, doe er 4 takjes peterselie en de ui bij en laat dit ± 1 uur zachtjes koken.
- Roer in een kommetje de eierdooiers los.
- Neem de pan van het vuur, roer de dooiers door de soep en laat haar niet meer koken.
- Haal de ui uit de soep en verdeel de kip en de groenten over 4 borden.
- Giet de soep erover en garneer met verse takjes peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met warm stokbrood en kruidenboter.