Waterzooi

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 takjes peterselie
  • 1 grote prei
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ½ liter runderbouillon
  • 1 kip
  • 30 gram bloem
  • 30 gram boter + een klontje extra om in te fruiten
  • een snufje nootmuskaat
  • 1 ei
  • 1 dl room
  • ½ citroen
  • zout peper

Instructies

  • Hak de ui, de peterselie, de prei en de bleekselderij in stukken en fruit
  • deze in een klontje boter goudgeel.
  • Giet de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
  • Snijd de kip in stukken, doe de stukken bij de bouillon en laat dit in een gesloten pan ongeveer een uur zachtjes doorkoken.
  • Maak van de 30 gr bloem en de 30 gr boter een roux en laat de roux in ± 3 minuten gaar, maar niet bruin, worden.
  • Giet er langzaam 1/2 liter van de bouillon bij en breng dit, nog steeds roerend, aan de kook.
  • Maak de roux op smaak met een snufje nootmuskaat.
  • Doe nu de roux bij de soep en laat die een kwartiertje zachtjes doorkoken.
  • Klop vlak voor het serveren 1 eidooier los met 1 dl room, het sap van de halve citroen en een paar lepels van de warme soep en giet dit, van het vuur af, al roerende bij de soep.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep