Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ⅓ pot aardbeienjam ca. 150 g
- 250 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- 16 galette wafels pakje à 250 g
- 2 flesjes musket gemengd flesje à 20 g
Instructies
- Doe de jam in een kom en prak eventuele vruchten goed fijn met een vork.
- Schenk de slagroom in een andere kom, doe de slagroomversteviger erbij en klop de slagroom stijf met een mixer.
- Schep de aardbeienjam door de slagroom.
- Leg 8 wafels op het aanrecht en schep elke wafel vol met een flinke eetlepel aardbeienroom.
- Leg er een wafel bovenop.
- Druk zachtjes op de wafel, zodat de aardbeienroom een beetje uitpuilt aan de zijkanten.
- Strijk de zijkanten glad met de bolle kant van een theelepel.
- Strooi de musket op een plat bord.
- Rol de wafels voorzichtig een voor een op hun zijkant door de kleurige korreltjes.
- Als je de wafels niet meteen serveert, zet ze dan in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook leuk: Als je de wafels door decoratiehagel of M&M’s minis rolt, ziet dat er ook heel ‘wijs’ uit!