Wijze wafels

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • pot aardbeienjam ca. 150 g
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 16 galette wafels pakje à 250 g
  • 2 flesjes musket gemengd flesje à 20 g

Instructies

  • Doe de jam in een kom en prak eventuele vruchten goed fijn met een vork.
  • Schenk de slagroom in een andere kom, doe de slagroomversteviger erbij en klop de slagroom stijf met een mixer.
  • Schep de aardbeienjam door de slagroom.
  • Leg 8 wafels op het aanrecht en schep elke wafel vol met een flinke eetlepel aardbeienroom.
  • Leg er een wafel bovenop.
  • Druk zachtjes op de wafel, zodat de aardbeienroom een beetje uitpuilt aan de zijkanten.
  • Strijk de zijkanten glad met de bolle kant van een theelepel.
  • Strooi de musket op een plat bord.
  • Rol de wafels voorzichtig een voor een op hun zijkant door de kleurige korreltjes.
  • Als je de wafels niet meteen serveert, zet ze dan in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook leuk: Als je de wafels door decoratiehagel of M&M’s minis rolt, ziet dat er ook heel ‘wijs’ uit!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gebak