Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 parelhoenfilet
- 1 pot wildfond 380 ml
- 250 ml droge witte wijn
- 1 bakje paddestoelenmelange 200 g
- 4 stoneleeks in schuine stukken van 1 cm
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel truffelolie
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Parelhoenfilet in de lengte in plakken snijden, plakken vervolgens in lange, dunne repen snijden.
- In pan wildfond met wijn en 400 ml water zachtjes aan de kook brengen.
- Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden.
- Vuur lager zetten en paddestoelen, parelhoenrepen en helft van stoneleeks toevoegen.
- Soep 8 minuten met deksel op pan zachtjes laten sudderen.
- Pan van vuur nemen en slagroom en truffelolie door soep mengen.
- Soep pittig op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
- Soep in vier diepe borden scheppen en rest van stoneleeks erover verdelen.