Wild

Wildsoep met parelhoenfilet

AllerHande november 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 parelhoenfilet
  • 1 pot wildfond 380 ml
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 bakje paddestoelenmelange 200 g
  • 4 stoneleeks in schuine stukken van 1 cm
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel truffelolie
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Parelhoenfilet in de lengte in plakken snijden, plakken vervolgens in lange, dunne repen snijden.
  • In pan wildfond met wijn en 400 ml water zachtjes aan de kook brengen.
  • Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden.
  • Vuur lager zetten en paddestoelen, parelhoenrepen en helft van stoneleeks toevoegen.
  • Soep 8 minuten met deksel op pan zachtjes laten sudderen.
  • Pan van vuur nemen en slagroom en truffelolie door soep mengen.
  • Soep pittig op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en rest van stoneleeks erover verdelen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Soep / Voorgerechten / Wild