Wildzwijnstoofpannetje

Wildzwijn stoof pannetje

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram wildzwijnpoulet
  • 200 gram champignons
  • 1 st winterwortel
  • 10 st verse zilveruien
  • 40 cl rode wijn
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • tijm
  • zout peper
  • 1 el maïzena

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Snijd de wortel in stukjes.
  • Maak de zilveruitjes schoon.
  • Snijd de wildzwijnpoulet in stukjes.
  • Verhit de olie en de boter in een braadpan en braad de wildzwijn stukjes rondom bruin.
  • Voeg de wortel, zilveruitjes en de champignons toe.
  • Voeg wat zout en peper toe.
  • Bak dit gedurende een minuut of 5 mee.
  • Voeg de wijn en de tijm toe.
  • Breng aan de kook en laat een minuutje koken zodat de alcohol van de wijn verdampt.
  • Zet het vuur op een laag pitje en laat het stoofpannetje een uurtje of 4 stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met aardappelpuree.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Stoofpot / Wild