Winterfruit Wokpannetje met Kaneelsiroop

Winterfruit Wokpannetje met Kaneelsiroop

Een snel en gezond nagerecht met appel, peer, rozijnen en walnoten, zacht geroerbakt met kaneel en appelsap voor een winters smaakfestijn.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel roomboter
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels appelsap
  • 1 zachtzure appel bv. Elstar
  • 1 stevige handpeer
  • 25 g walnoten

Instructies

  • Walnoten in stukjes snijden.
  • Appel en peer schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.
  • Appel en peer in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap.
  • Boter in wok verhitten.
  • Schijfjes fruit ca.
  • 30 seconden op halfhoog vuur roerbakken.
  • Suiker erover strooien en al roerend laten smelten.
  • Appelsap, kaneel en rozijnen toevoegen en ca.
  • 1 minuut zachtjes meesudderen.
  • Van het vuur af walnoten erdoor roeren.
  • Direct serveren, bijvoorbeeld met schepje zure room en kaneelwafeltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer direct met een lepeltje zure room en een kaneelwafeltje voor extra smaak en decoratie.
Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Riesling Auslese past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 22 g
————————————————————————————————–
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter