Winterfruit Wokpannetje met Kaneelsiroop
Een snel en gezond nagerecht met appel, peer, rozijnen en walnoten, zacht geroerbakt met kaneel en appelsap voor een winters smaakfestijn.
Ingrediënten
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 eetlepel roomboter
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels appelsap
- 1 zachtzure appel bv. Elstar
- 1 stevige handpeer
- 25 g walnoten
Instructies
- Walnoten in stukjes snijden.
- Appel en peer schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.
- Appel en peer in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap.
- Boter in wok verhitten.
- Schijfjes fruit ca.
- 30 seconden op halfhoog vuur roerbakken.
- Suiker erover strooien en al roerend laten smelten.
- Appelsap, kaneel en rozijnen toevoegen en ca.
- 1 minuut zachtjes meesudderen.
- Van het vuur af walnoten erdoor roeren.
- Direct serveren, bijvoorbeeld met schepje zure room en kaneelwafeltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct met een lepeltje zure room en een kaneelwafeltje voor extra smaak en decoratie. Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Riesling Auslese past perfect bij dit gerecht.
Serveer direct met een lepeltje zure room en een kaneelwafeltje voor extra smaak en decoratie. Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Riesling Auslese past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 22 g
