Wintersalade

Een eenvoudige en snel te maken salade, die als lunchgerecht kan worden gegeven.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ winterwortel
  • ½ komkommer
  • 1 appels
  • 2 theelepel citroensap
  • 2 struikjes witlof
  • 200 g jong belegen Goudse kaas
  • 1 dl yoghurt
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder

Instructies

  • Rasp de geschilde en gewassen wortel.
  • Snijd de gewassen komkommer in blokjes.
  • Snipper de schoongemaakte appel en vermeng deze direct met het citroensap.
  • Snijd het gewassen witlof in zeer dunne reepjes.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Vermeng de yoghurt met zout, peper en paprikapoeder en roer alle ingrediënten door het sausje.
  • Wintergroenten als witlof en winterwortel komen in deze salade goed tot hun recht als ze worden gecombineerd met de zacht pikante smaak van jong belegen Goudse.

Notities / Tips / Wijnadvies

Witlof, ook wel Brussels lof genoemd, is een echte wintergroente. De grootste aanvoer is van november tot mei. Witlof is eigenlijk een bladgroente, die wordt geteeld in kuilen onder een laag lichte grond, afgedekt met stro. Omdat de bladeren niet met het daglicht in aanraking komen blijven ze blank en wordt de smaak niet te bitter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade