Winterse rundvleessoep met groenten
Een stevige wintersoep met rundvlees, aardappelen en wintergroenten, perfect voor koude dagen.
Equipment
- Grote kookpan
- messen
Ingrediënten
- 2 liter water
- 50 g boter
- 2 eetlepels room
- 1 laurierblad
- 1 wortel van peterselie
- 150 g doperwten zonder schaal
- 150 g wortelen
- 300 g aardappelen
- 3 preiwitten
- 4 uien
- 500 g rundvlees borststuk
- Pluisjes kervel
- Peper en zout
- Vleesextract
Instructies
- Snijd het rundvlees in kleine stukjes en leg het in 2 liter water.
- Laat 1 uur koken.
- Schil de wortelen, uien en prei en snijd ze in dunne reepjes (julienne).
- Voeg de gesneden groenten en boter toe aan de pan.
- Stoof de doperwten 5 minuten in een aparte pan en voeg ze toe aan de soep.
- Los het vleesextract op in water en voeg toe aan de soep.
- Doe het laurierblad, de peterseliewortel, peper en zout erbij en laat 50 minuten sudderen.
- Schil de aardappelen, snijd ze in dobbelstenen en voeg ze toe aan de soep.
- Laat nog 20 minuten koken.
- Verwijder het laurierblad en de peterseliewortel.
- Roer de room erdoor en garneer met pluisjes kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met vers brood en een scheutje extra room voor een romige toets.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 28 g | Vet: 14 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 5 g