Winterse worteltaart met kaneelkruimels

Winterse Worteltaart met Kaneelkruimels

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het kaneelkruim:

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 160 gram suiker
  • 15 gram gemalen kaneel
  • Snufje zout

Voor de taart:

  • 200 gram wortel
  • 4 eieren
  • 250 gram basterdsuiker
  • 300 ml olie
  • Snufje zout
  • 5 gram kaneel
  • 14 gram bakpoeder
  • 300 gram bloem
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram noten

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de kaneelkruimels in een keukenmachine tot een kruimelig deeg.
  • Zet tot verder gebruik in de koelkast.
  • Schil en rasp de wortel en meng met de overige ingrediënten tot een samenhangend deeg voor de taart.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 ºC.
  • Vet een quichevorm in.
  • Druk het deeg in de vorm en verdeel de kaneelkruimels erover.
  • Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Bak gedurende 40 minuten op Hetelucht Plus 160 ºC.
  • Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze heerlijke winterse worteltaart met een bolletje vanille-ijs en een glas zoete witte wijn, zoals een Riesling Auslese. De fruitige tonen van de wijn zullen de smaak van de taart perfect aanvullen
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kinderkoken / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch