Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het kaneelkruim:
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram bloem
- 160 gram suiker
- 15 gram gemalen kaneel
- Snufje zout
Voor de taart:
- 200 gram wortel
- 4 eieren
- 250 gram basterdsuiker
- 300 ml olie
- Snufje zout
- 5 gram kaneel
- 14 gram bakpoeder
- 300 gram bloem
- 50 gram rozijnen
- 50 gram noten
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de kaneelkruimels in een keukenmachine tot een kruimelig deeg.
- Zet tot verder gebruik in de koelkast.
- Schil en rasp de wortel en meng met de overige ingrediënten tot een samenhangend deeg voor de taart.
- Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 ºC.
- Vet een quichevorm in.
- Druk het deeg in de vorm en verdeel de kaneelkruimels erover.
- Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak gedurende 40 minuten op Hetelucht Plus 160 ºC.
- Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.