Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 450 ml lauw water
- 15 gram verse gist
- 10 gram boter
- 15 gram zout
- 750 gram bloem
Instructies
- Meng gist en water totdat de gist is opgelost.
- Doe de rest van de ingrediënten in een kom en laat dit al even draaien.
- Voeg de opgeloste gist met water toe en laat de machine ongeveer een 25 minuutjes kneden.
- Haal het deeg uit de kom en kijk of het deeg soepel genoeg is ( als je het deeg uit rekt zou je een dun vlies moeten krijgen waar je door heen kunt kijken ).
- Laat het deeg een 10 minuutjes rusten onder een vochtige doek.
- Kneed het deeg met de hand nog eens door en maak er een bol van.
- Laat een 20 minuutjes rijzen.
- Kneed opnieuw lichtjes het deeg en maak opnieuw een bol.
- Maak met een scherp mesje enkele inkepingen in het brood en laat het brood nog ca 1 uur rijzen.
- Bak het brood af op een bakplaat ca 45 minuten op 220 graden.
- Zet in je oven een vuurvast schaaltje met water om stoom te bekomen.
- Na 30 minuten bakken een houten lepel tussen de ovendeur plaatsen zodat het vocht weg kan. Je brood is gaar als het hol klinkt als er vanonder op klopt.