Witlofschuitjes gevuld met avocado hamsalade

Porties: 2 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 struikje witlof
  • 1 kleine avocado
  • 1 plak achterham van 50 gr
  • 2 eetlepel(s) Yogonaise
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • zout
  • 2 blaadjes lollo rosso
  • peper

Instructies

  • Maak van het struikje witlof 6 mooie bladeren los en leg die ± 5 minuten in koud water.
  • Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd ook de ham in blokjes.
  • Schep in een kom de avocado, de ham, de Yogonaise en de cajunkruiden door elkaar en breng de salade op smaak met zout en peper.
  • Was de blaadjes lollo rosso, sla ze goed uit en snijd ze in dunne reepjes.
  • Verdeel de slareepjes over 2 bordjes.
  • Vul de witlofblaadjes met de salade en zet de schuitjes op de bordjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er toast bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Varkensvlees / Vlees