Witte bonensalade van Nederlands Zuivelbureau

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ l witte bonen pot
  • 4 to maten
  • 100 g veldsla
  • 300 g jong belegen kaas
  • 4 eieren. hard gekookte
  • 1 deciliter Bulgaarse yoghurt
  • ½ citroen het sap er van
  • ½ theelepel suiker
  • zout
  • nootmuskaat
  • peper

Instructies

  • Laat de bonen goed uitlekken.
  • Snijd de ontvelde en van zaad ontdane tomaten in reepjes.
  • Was de veldsla zorgvuldig en laat deze goed uitlekken.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes en hak de gepelde eieren fijn.
  • Maak een sausje van yoghurt, citroensap, suiker, zout, peper en nootmuskaat.
  • Schep alle ingrediënten luchtig en voorzichtig door de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Reeds voorgekookte witte of bruine bonen uit blik of glas vormen een stevige basis voor vele salades, die goed als lunchgerecht of als bijgerecht bij de barbecue kunnen worden gegeven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch