Witte bonenschotel met lamsvlees

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote rode ui
  • 100 gram winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram lamsbout in blokjes
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl vleesbouillon
  • 1 dl rode wijn
  • 1 klein potje witte bonen
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • 1 theelepel rozemarijn

Instructies

  • Pel de ui en snijd hem in 8 partjes.
  • Maak de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze in plakjes.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de blokjes vlees rondom bruin.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Schep er de ui, de wortel en de bleekselderij door en bak de groenten ± 3 minuten mee.
  • Voeg de bouillon, de wijn, de rozemarijn en de witte bonen met het vocht toe en stoof de schotel in ± 20 minuten zachtjes gaar.
  • Breng de schotel op smaak met zout, peper en wat mosterd.
  • Lekker met lollo rossosalade met spekjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees