Witte Chocolade Cornflakeskoekjes
Makkelijke witte chocolade cornflakeskoekjes die snel klaar zijn en heerlijk zijn als snack! Perfect voor elke gelegenheid.
Equipment
- Bonbonpapiertjes
- Schaal of pannetje
Ingrediënten
- 300 gram cornflakes
- 5 repen witte chocolade
- 1 doosje suikermuisjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Instructies
- Breek de chocolade in stukjes.
- Doe de chocoladestukjes in een schaal of pannetje.
- Smelt de chocolade au-bain-marie met 2 eetlepels zonnebloemolie.
- Zet de bonbonpapiertjes alvast klaar.
- Meng beetje voor beetje de cornflakes door de gesmolten chocolade, voorzichtig zodat de cornflakes niet breken.
- Vul de bonbonpapiertjes voorzichtig met het chocolademengsel met een theelepel.
- Bestrooi de koekjes met suikermuisjes.
- Laat de koekjes een half uur uitharden in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze koekjes als een zoet tussendoortje bij de koffie of thee. Perfect voor feestjes of als je een snel cadeau wilt maken! Wijnadvies:
Combineer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling voor een zoet contrast.
Serveer deze koekjes als een zoet tussendoortje bij de koffie of thee. Perfect voor feestjes of als je een snel cadeau wilt maken! Wijnadvies:
Combineer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling voor een zoet contrast.
Voedingswaarden
Calories: 170 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g