Zacht Wit Brood

Porties: 1 brood
inclusief rijzen en bakken 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel gist
  • 4 eetlepels melkpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ei
  • 240 ml water
  • 2 theelepels zout

Instructies

  • Plaats alle ingrediënten in de broodbakmachine volgens de volgorde die wordt aanbevolen door de fabrikant van je machine.
  • Stel de broodbakmachine in op het programma voor wit brood en start het programma.
  • Laat de machine het werk voor je doen terwijl het deeg wordt gekneed, gerezen en gebakken.
  • Haal het brood voorzichtig uit de machine zodra het programma is voltooid.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept maakt gebruik van een broodbakmachine voor het gemakkelijk maken van zacht wit brood.

Voedingswaarden

Serving: 1 brood | Calories: 1640 kcal | koolhydraten: 325 g | Protein: 52 g | Vet: 20 g | Zout: 3.2 mg | Sugar: 20 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Wereldkeuken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch