Wortelcakejes met yoghurtglazuur
Instructies
- Schrap 250 gr worteltjes, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.
- Laat ze ± 5 minuten afkoelen en pureer ze.
- Hak 100 gr pecannoten grof.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet 8-10 metalen cakevormpjes van 1 1/2 dl dun met olie in.
- Zeef 225 gr bloem met 225 gr suiker en klop er met een mixer 2 eieren, 1 dl olie en 3/4 dl Griekse roomyoghurt door.
- Spatel de wortel en de noten erdoor.
- Vul de vormpjes voor 2/3 en bak de cakejes in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cakejes ± 5 minuten afkoelen en keer ze op een rooster.
- Mix voor het glazuur 125 gr yoghurt met 50 gr boter tot een gladde massa.
- Zeef er 125 gr poedersuiker boven en blijf kloppen tot de suiker geheel is opgelost.
- Schenk het glazuur over de bovenkant van de cakejes en laat het eroverheen lopen.
- Garneer met limoenschil of pecannoot.