Wortelcakejes met yoghurtglazuur

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Schrap 250 gr worteltjes, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.
  • Laat ze ± 5 minuten afkoelen en pureer ze.
  • Hak 100 gr pecannoten grof.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet 8-10 metalen cakevormpjes van 1 1/2 dl dun met olie in.
  • Zeef 225 gr bloem met 225 gr suiker en klop er met een mixer 2 eieren, 1 dl olie en 3/4 dl Griekse roomyoghurt door.
  • Spatel de wortel en de noten erdoor.
  • Vul de vormpjes voor 2/3 en bak de cakejes in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de cakejes ± 5 minuten afkoelen en keer ze op een rooster.
  • Mix voor het glazuur 125 gr yoghurt met 50 gr boter tot een gladde massa.
  • Zeef er 125 gr poedersuiker boven en blijf kloppen tot de suiker geheel is opgelost.
  • Schenk het glazuur over de bovenkant van de cakejes en laat het eroverheen lopen.
  • Garneer met limoenschil of pecannoot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins