Worteltjessoep
Ingrediënten
- 1 zak worteltjes geschrapt en gewassen à 500 g
- 2 uien gesnipperd
- 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 visbouillontablet
- 2 dl romige kokosmelk conimex
- 200 g surimisticks in blokjes
- peper
- zout
- 2 eetlepel(s) verse koriander gehakt
Instructies
- Snijd de worteltjes in plakjes.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui glazig.
- Voeg de worteltjes, de gemalen komijn, de kerrie- en de gemberpoeder toe en bak 5 minuten mee.
- Schenk 7½ dl water bij de groenten en verkruimel het bouillontablet erboven.
- Breng de soep aan de kook en kook de worteltjes met de deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de keuken-machine.
- Schenk de kokosmelk bij de soep en voeg de surimiblokjes toe.
- Verwarm de soep nog ca. 5 minuten op matig vuur.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de koriander erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte afbakbroodjes of naanbrood.