Worteltjessoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak worteltjes geschrapt en gewassen à 500 g
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 visbouillontablet
  • 2 dl romige kokosmelk conimex
  • 200 g surimisticks in blokjes
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepel(s) verse koriander gehakt

Instructies

  • Snijd de worteltjes in plakjes.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui glazig.
  • Voeg de worteltjes, de gemalen komijn, de kerrie- en de gemberpoeder toe en bak 5 minuten mee.
  • Schenk 7½ dl water bij de groenten en verkruimel het bouillontablet erboven.
  • Breng de soep aan de kook en kook de worteltjes met de deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar.
  • Pureer de soep met de staafmixer of in de keuken-machine.
  • Schenk de kokosmelk bij de soep en voeg de surimiblokjes toe.
  • Verwarm de soep nog ca. 5 minuten op matig vuur.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de koriander erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte afbakbroodjes of naanbrood.

Drankadvies:

groene thee (bijv. picknick leafs green blossem)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep