Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cocktailtomaten gevuld met sardinentapenade
Boodschappen 12-2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
cocktailtomaten
▢
zout
▢
2
blikjes
sardines
ca 120 g per stuk
▢
10
g
groene olijven zonder pit
▢
2
eetlepel(s)
kappertjes
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
2 - 3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
½
eetlepel(s)
gehakte basilicum
vers of diepvries
▢
versgemalen
zwarte peper
▢
75
g
gemengde fijne bladsla
Instructies
Snij aan de bovenkant de kapjes van de tomaten.
Hol de tomaten uit.
Bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een bord.
Giet de sardines af en verwijder de graatjes.
Pureer de sardines, olijven, kappertjes, citroensap, olijfolie, basilicum en peper tot een dikke pasta.
Vul de tomaten met de tapenade.
Serveer op een schaal met de sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
maak de tapenade iets pittiger door er 4 ansjovisfilets aan toe te voegen.
Varitietip:
vervang de sardines door 150 g feta en maak er zo een vegetarische tapenade van
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koude Hapjes
/
Vis