Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade
Boodschappen 10-2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kleine
aubergines
▢
1
dl
olijfolie
▢
zout
▢
200
g
tonijn op olie
uitgelekt
▢
1
eetlepel(s)
mayonaise
▢
3
eetlepel(s)
crème fraîche
▢
1
eetlepel(s)
kappertjes
▢
2
eetlepel(s)
bladpeterselie
fijngesneden
▢
versgemalen zwarte peper
▢
50
g
rucola
veldsla, of frisée, gewassen
Instructies
Snij de aubergines in de lengte op gelijkmatige plakken van een ½ cm dik.
Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie, bestrooi licht met zout en leg ze naast elkaar in een enkele laag op een groot bord.
Leg er een vel plastic folie op en dan weer een laag aubergineplakken.
Dek af met plastic folie, leg er een plank op met wat gewicht (een paar blikken bijvoorbeeld)
en laat ze 30 minuten zo staan.
Op deze manier wordt het vruchtvlees van de aubergine zacht en kunt u de plakken beter grillen.
Vet niet de grillpan, maar de aubergines met olie in.
Verhit de pan en grill de plakken aubergine in 3 tot 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
Meng de tonijn met de mayonaise, crème fraîche, kappertjes en peterselie en breng op smaak met peper.
Leg wat sla op elke aubergineplak en schep er een eetlepel tonijn op en rol de plak over de breedte op.
Presenteer de rolletjes op kleine bordjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koude Hapjes
/
Vis