Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal taotjo 1
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
groene lomboks
▢
1
theelepel
knoflookpoeder
▢
4
eetlepel(s)
taotjo
▢
200
gram
garnalen
gepelde
▢
½
blok
santen
▢
½
theelepel
djahé
▢
½
theelepel
laos
▢
½
spriet sereh
▢
suiker
naar smaak
Instructies
Lomboks ontpitten en in de lengte snijden.
Garnalen in stukken snijden.
Uien en knoflook fruiten in wat olie en de garnalen erbij doen.
Na ca. 3 min. de lomboks en andere ingrediënten toevoegen.
Daarna de gesmolten santen (in een ½ kopje water) en de taotjo.
Alles nog ca. 5 min. laten sudderen.
Weinig of geen zout toevoegen daar de taotjo reeds zoutig is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië