Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng nier
gekruiden varkensniertjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
varkensniertjes
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
2
grote
uien
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
handvol
prei
fijngehakt
▢
1
stukje
trassi
▢
1
eetlepel(s)
ketjap
▢
zout
▢
nootmuskaat
▢
peper
Instructies
Was de niertjes goed schoon en met wat zout gaarkoken.
De niertjes uit laten lekken en in schijfjes snijden.
Fruit in wat olie de trassi, ui en knoflook tot dat de ui bruin is.
Dan de sambal, prei, niertjes met de kruiden en ketjap toevoegen.
Op een klein vuur 1 kopje water erbij en ca. 10 min. laten door sudderen.
Serveer bij witte rijst met een groente- of kipgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Saus
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië