Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng Oedang Kiong
gekruide garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
fijngesneden
▢
5
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
200
gram
garnalen
gedroogde
▢
2
blaadje(s)
djeroek poeroet
▢
2
fijngesneden
lomboks
▢
1
theelepel
trassi
▢
1
schijfje
laos
▢
½
spriet sereh
▢
1
theelepel
zout
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel
asemwater
▢
1½
kopjes
santen
▢
olie
Instructies
Week of wel de garnalen.
De uien, knoflook en lomboks fijnmaken en met de diverse kruiden, behalve de djeroek poeroet, in olie fruiten.
Hierna worden djeroek poeroet en asemwater toegevoegd, waarna het gerecht even moet sudderen.
Nu worden de garnalen en santen toegevoegd en zolang omgeroerd, totdat de garnalen gaar zijn en de sambal een rode kleur heeft aangenomen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Saus
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië