Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng daging
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
vlees
▢
1
fijngesneden
ui
▢
5
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel
trassiwater
▢
1
eetlepel
asemwater
▢
olie
kruiden:
▢
1
eetlepel
sambal oelek
▢
1
fijngesneden
lombok
▢
2
blaadje(s)
djeroek poeroet
▢
2
blaadje(s)
salam
▢
1
schijfje
laos
▢
1
theelepel
trassi
▢
1
theelepel
zout
▢
1
theelepel
suiker
Instructies
De fijngesneden ui en knoflook worden met alle kruiden, behalve de salam, djeroek poeroet en lombok, aangefruit in de olie.
Vervolgens wordt het kleingesneden vlees toegevoegd en even meegebakken.
Nu de salam, djeroek poeroet en grof gesneden lombok toevoegen.
Tenslotte het trassi- en asemwater erbij.
Het gerecht is klaar wanneer het een geelbruine kleur heeft en de olie eruit komt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië