Sambal Goreng daging

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram vlees
  • 1 fijngesneden ui
  • 5 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel trassiwater
  • 1 eetlepel asemwater
  • olie

kruiden:

  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 fijngesneden lombok
  • 2 blaadje(s) djeroek poeroet
  • 2 blaadje(s) salam
  • 1 schijfje laos
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • De fijngesneden ui en knoflook worden met alle kruiden, behalve de salam, djeroek poeroet en lombok, aangefruit in de olie.
  • Vervolgens wordt het kleingesneden vlees toegevoegd en even meegebakken.
  • Nu de salam, djeroek poeroet en grof gesneden lombok toevoegen.
  • Tenslotte het trassi- en asemwater erbij.
  • Het gerecht is klaar wanneer het een geelbruine kleur heeft en de olie eruit komt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië