Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer toemis kool 2
gekruiden kool
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
kool
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
1
teen
knoflook
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
laos
▢
3
dl
bouillon
▢
2
worteltjes
in reepjes
▢
1
eetlepel(s)
bladselderie
Instructies
Snijd de kool (witte, groene, savooien of chinese) in grove snippers.
De kool wassen en goed uit laten lekken in vergiet.
De kool moet weer bijna droog zijn.
Fruit de ui totdat hij wat begint te verkleuren.
Voeg de uitgeperste knoflook toe.
Schep alles goed om en doe de sambal of sambal trassi en kool erbij.
Alles blijven omscheppen totdat de kool zacht is geworden.
Dan de laos en bouillon toevoegen.
Laat alles 2 a 3 min. zachtjes doorkoken.
Schep vlak voor het opdienen de reepjes wortel erdoor.
Het gerecht opdienen in een voorverwarmde schaal en strooi de bladselderie er overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië