Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese Miesoep Met Visballetjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
liter
visbouillon
▢
200
gram
kabeljauwfilets
▢
1
eetlepel(s)
maïzena
▢
3
tenen
geperste knoflook
▢
¾
theelepel
ve-tsin
▢
½
theelepel
suiker
▢
2
eetlepel(s)
gehakte selderie
▢
zout
▢
peper
▢
partjes
citroen
▢
100
gram
mie
▢
sojasaus
▢
1
eiwit
Instructies
Hak de kabeljauwfilets zeer fijn of draai ze door een vleesmolen.
Vermeng ze met maïzena, eiwit, suiker, zout en peper naar smaak, ve-tsin en knoflook.
Draai er balletjes van als flinke knikkers zo groot.
Breng de bouillon aan de kook, doe er de balletjes bij en laat ze zachtjes koken tot ze boven drijven.
Schep ze uit de bouillon, voeg de voor geweekte mie toe.
Laat de soep 2-3 min. doorkoken, warm de balletjes erin op en roer de selderie voor het serveren er doorheen.
Dien op met partjes citroen en sojasaus.
Magnetron:
Halveer de hoeveelheden.
Breng de bouillon in een glazen litermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
Doe de balletjes en de mie erin en verwarm de soep afgedekt 2 min. op 70%.
Roer de selderie erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Soep
/
Vis
Land van herkomst
Indonesië