Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mihoen Dan Oedang
gebakken mihoen met garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
mihoen
▢
2
middelgrote
preien
▢
2
ontvelde
tomaten
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
1
mespunt
knoflookpoeder
▢
1
mespunt
laos
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
eetlepel(s)
selderie
fijngehakte
▢
250
gram
garnalen
gepelde
▢
zout
Instructies
Bereid de mihoen zoals op de verpakking staat aangegeven.
Maak de preien schoon en snij ze in smalle ringen.
Halveer de tomaten, verwijder zaad en vocht en snij het vruchtvlees in smalle reepjes.
Verhit de olie en fruit de prei onder voortdurend omscheppen gedurende 4 min.
Voeg wat zout, knoflookpoeder en laos toe.
Schep alles goed om.
Schep de garnalen en de mihoen erdoor.
Blijf zolang omscheppen tot mihoen en garnalen door en door warm geworden zijn.
Strooi de reepjes tomaat erover en besprenkel het gerecht met de ketjap. ij.
Schep hierna alles nog eenmaal om.
Opdienen op een voorverwarmde schaal en strooi er de bladselderie over.
Geef er een frisse atjar (ketimoen, tjampoer of taugé) bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Mie
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië