Mihoen Dan Oedang

gebakken mihoen met garnalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram mihoen
  • 2 middelgrote preien
  • 2 ontvelde tomaten
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 mespunt laos
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 eetlepel(s) selderie fijngehakte
  • 250 gram garnalen gepelde
  • zout

Instructies

  • Bereid de mihoen zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Maak de preien schoon en snij ze in smalle ringen.
  • Halveer de tomaten, verwijder zaad en vocht en snij het vruchtvlees in smalle reepjes.
  • Verhit de olie en fruit de prei onder voortdurend omscheppen gedurende 4 min.
  • Voeg wat zout, knoflookpoeder en laos toe.
  • Schep alles goed om.
  • Schep de garnalen en de mihoen erdoor.
  • Blijf zolang omscheppen tot mihoen en garnalen door en door warm geworden zijn.
  • Strooi de reepjes tomaat erover en besprenkel het gerecht met de ketjap. ij.
  • Schep hierna alles nog eenmaal om.
  • Opdienen op een voorverwarmde schaal en strooi er de bladselderie over.
  • Geef er een frisse atjar (ketimoen, tjampoer of taugé) bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië