Mihoen Dan Oedang
gebakken mihoen met garnalen
Ingrediënten
- 300 gram mihoen
- 2 middelgrote preien
- 2 ontvelde tomaten
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 mespunt knoflookpoeder
- 1 mespunt laos
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 eetlepel(s) selderie fijngehakte
- 250 gram garnalen gepelde
- zout
Instructies
- Bereid de mihoen zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Maak de preien schoon en snij ze in smalle ringen.
- Halveer de tomaten, verwijder zaad en vocht en snij het vruchtvlees in smalle reepjes.
- Verhit de olie en fruit de prei onder voortdurend omscheppen gedurende 4 min.
- Voeg wat zout, knoflookpoeder en laos toe.
- Schep alles goed om.
- Schep de garnalen en de mihoen erdoor.
- Blijf zolang omscheppen tot mihoen en garnalen door en door warm geworden zijn.
- Strooi de reepjes tomaat erover en besprenkel het gerecht met de ketjap. ij.
- Schep hierna alles nog eenmaal om.
- Opdienen op een voorverwarmde schaal en strooi er de bladselderie over.
- Geef er een frisse atjar (ketimoen, tjampoer of taugé) bij