Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde vis
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
tempurameel
tempura battermix, toko
▢
2
pijlinktvissen
in ringetjes
▢
300
gram
garnalen
gepelde grote
▢
12
verse
ansjovis
opengesneden of kleine sardientjes
Instructies
Maak tempurabeslag volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie tot ± 180°c.
Haal de vissoorten eerst door het tempurabeslag en frituur ze daarna 2-3 minuten in de hete olie.
Serveer de gefrituurde vissoorten met knoflookmayonaise of met een kruidige groene mayonaise.
Knoflookmayonaise
Meng 200 gr mayonaise met 4 geperste teentjes knoflook, zout, peper en 1-2 theelepels citroensap.
Groene mayonaise
Meng 200 gr mayonaise met 4 fijngehakte ansjovisfilets, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 1 eetlepel fijngehakte kappertjes, ½ theelepel fijngesneden tijmblaadjes, zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tapas
Land van herkomst
Spanje