Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Flensrolletjes met zalm
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de flensjes
▢
25
cl
melk
▢
125
gram
bloem
▢
2
st eieren
▢
snufje
zout
Voor de vulling
▢
200
gram
kwark
boursin of philadelphia
▢
1
el
crème fraîche
▢
2
tl
fijn gehakte dille
▢
400
gram
gerookte zalm in plakjes
▢
zout
peper
▢
1
st citroen uitgeperst
Instructies
Flensjes
Meng de melk met de eieren.
Kluts met een garde het geheel goed door.
Meng beetje bij beetje de bloem er door,
Voeg een snufje zout toe en roer even door. Zet het beslag 30 minuten opzij.
Bak de flensjes en laat ze afkoelen.
Vulling
Meng in een kom de kwark (Boursin-Philadelphia) met de kwark.
Voeg wat zout en peper toe.
De rolletjes maken
Bestrijk elk flensje met een laagje crème, beleg met zalm.
Sprenkel met wat citroensap.
Rol het flensje op.
Snijd in stukjes van zo’n 4 cm en zet het rolletje vast met een cocktailprikker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Pannenkoeken
/
Vis
/
Zalm