Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Uiensoep 6
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
19
minuten
minuten
Kooktijd
40
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
uien
▢
1,5
ltr
kippenbouillon
▢
30
gram
boter
▢
1
el
bloem
▢
1
st
stokbrood
▢
60
gram
Gruyère
geraspt
Instructies
Pel de ui, snijd hem door midden en snijd in halve ringen.
Verwarm de kippenbouillon.
Verwarm intussen een de boter in een braadpan op middel hoog vuur en voeg de uienringen toe.
Roer regelmatig en laat een kwartiertje bakken totdat ze beginnen te kleuren.
Voeg de bloem toe en laat de bloem garen.
Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe.
Roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan.
Laat 30 à 40 minuten zachtjes koken.
Verwarm de over voor op 220 gr. op de grillstand.
Snijd de stokbrood in plakjes en laat een paar minuten grillen in de oven.
Schenk de soep in vuurvaste kommen.
Leg er een plakje gegrilld brood op en verdeel de Gruyère over de kommen.
Zet de kommen in de oven en laat de kaas gratineren.
Serveer met het overige stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten