Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalen in Hoisinsaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Kooktijd
10
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
gepelde rauwe garnalen
▢
120
ml
Hoisinsaus
▢
1
el
rijstazijn
▢
2
el
zoete sojasaus
▢
zout
peper
▢
2
el
sesamolie
▢
2
el
sesamzaadjes
▢
2
el
gehakte pinda’s
▢
1
ui gesnipperd
▢
2
lente ui
Instructies
Meng in een kom de hoisinsaus, rijstazijn, sojasaus en wat peper.
Zet apart.
Zout en peper de garnalen.
Verhit op midden-hoog vuur de sesamolie in een wok.
Voeg de gesneden ui toe en bak deze tot zij glazig en zacht zijn.
Voeg dan de garnalen toe en bak deze aan beide zijden 2 minuten.
Voeg de saus toe en laat nog 2 minuten aan iedere zijde bakken.
Draai het vuur eventueel lager zodat ze niet te gaar worden.
Verdeel de garnalen over de borden.
Bestrooi met sesamzaadjes en pinda’s en de in ringetjes gesneden lente ui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten