Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bouillon de gibier
wildbouillon
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
wildafval
▢
1
takje
selderijgroen
▢
1
blaadje(s)
foelie
▢
1
blaadje(s)
laurier
▢
5
jeneverbessen
▢
50
g
lichtgerookt spek
in blokjes
▢
250
g
kalfsbotten
▢
1
wortel
▢
1
kruidnagel
▢
1
takje
tijm
▢
50
g
boter
▢
1
ui
Instructies
Maak de groenten schoon en snij in stukken.
Was de wildafval en spoel de botten onder koud stromend water af.
Braad het afval, botten, spek en groenten in de hete boter mooi bruin.
Doe de ingredienten met 1½ l water in een pan en breng aan de kook.
Voeg de kruiden toe en laat 3 uur trekken.
Proef en voeg eventueel nog wat bouillonblokken toe.
Laat nogmaals 2 uur trekken.
Zeef de bouillon door een neteldoekse lap en klaar hem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Voorgerechten
/
Wild