Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Consommé double van Voer voor gastronomen
dubbele bouillon
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
soepvlees
▢
500
g
schenkel met been
▢
1
ui
▢
selderijgroen
▢
tijm
▢
lavas
▢
boter
▢
2
jeneverbessen
▢
2
l
water
▢
bouillonblkjes
▢
¼
selderijknol
▢
1
prei
▢
1
wortel
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
kruidnagel
▢
laurier
▢
zout
voor het klaren:
▢
1
prei
het groen er van
▢
peterselie
▢
dragon
▢
200
g
tartaar
▢
2
eiwitten
▢
kervel
Instructies
Snij de schoongemaakte groenten, behalve de ui, in stukken.
Prik de kruidnagel in de ui.
Smelt wat boter en voeg vlees, kruiden en groenten, zonder knoflook toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de kleingesneden knoflook toe en laat nogmaals 10 minuten koken.
Breng het water aan de kook en voeg toe.
Laat alles minstens 5 uur trekken.
Ontvet de bouillon.
Zeef het door een neteldoekselap en laat afkoelen.
Meng de eiwitten, gesneden groenten en kruiden en biefstuk tot een smeuige massa voor het klaren.
Roer door de koude bouillon en laat onder af en toe roeren zachtjes aan de kook komen.
Laat nog een uur trekken en zeef weer door de doek.
Notities / Tips / Wijnadvies
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Voorgerechten