Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofpotje van hertenvlees
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
slowcooker
Ingrediënten
▢
500
gram
hertenstoofvlees
in grove stukken gesneden
▢
1
ui
grof gesnipperd
▢
25
gram
boter
▢
0,5
ltr
wildbouillon
of runderbouillon
▢
1
glas
rode wijn
▢
2
laurierblaadjes
▢
1
kruidnagel
▢
zout
▢
peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 100 gr.
Verhit de boter in een braadpan.
Braad het vlees aan alle kanten aan.
Voeg op het laatst de ui toe en laat meebakken totdat deze glazig zie.
Voeg de bouillon en de wijn toe.
Steek de kruidnagel in een laurierblad.
Voeg deze toe.
Voeg wat zout en peper toe.
Plaats de braadpan in de oven en laat deze zeker 3 uur stoven met deksel op de pan.
Heb je geen oven zet hem dan op het kleinste pit op zo laag mogelijk vuur.
Heb je een slowcooker zet hem dan minimaal 8 uur op low.
Verdeel over de borden en geef er bv rodekool met aardappelpuree bij.
Ik gaf er kastanjechampignons en aardappelpuree bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stoofpot
/
Wild