Pel en snipper 1 ui heel fijn, snijd de andere ui in flinterdunne ringen.
Pel en hak de knoflook en gember zeer fijn.
Hak de helft van de koriander fijn.
Pers het sap uit 1 limoen.
Meng in een kom de gesnipperde ui, knoflook, gember, fijngehakte koriander, limoensap, gemalen koriander, komijn, chilipoeder, 1 theelepel zout, peper en 75 g yoghurt.
Snijd de kipfilets in blokjes en meng ze door het yoghurtmengsel.
Laat de kip ca.
2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Bekleed de grillplaat met aluminiumfolie en leg de gemarineerde kip erop.
Bestrijk de kip met olie.
Schuif de bakplaat ca.
15 cm onder de hete grill en rooster de kip in 15 à 20 minuten mooi bruin, af en toe omscheppen.
Snijd de andere limoen in dunne plakjes.
Rooster de naanbroodjes onder de grill, snijd ze doormidden en bestrijk de onderste helften met de rest van de yoghurt.
Verdeel de sla over de onderste helften van de naanbroodjes en leg de gegrilde kiptikka erop.
Verdeel de uienringen, de rest van de korianderblaadjes en plakjes limoen erover.
Leg de bovenste helften van de naanbroodjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige en smaakvolle kiptikka gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Gewürztraminer uit de Elzas.