Kook de asperge-broccoli in een pan met weinig water gedurende ongeveer 4 minuten, tot ze beetgaar zijn.
Giet de asperge-broccoli af en leg ze op een platte schaal.
Snijd de ansjovisfilets fijn.
Klop in een kommetje de ansjovis samen met de olijfolie en citroenrasp tot een dressing.
Verkruimel het gedroogde pepertje boven de dressing en meng alles goed door elkaar.
Sprenkel de dressing over de asperge-broccoli.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze asperge-broccoli als bijgerecht bij gegrild vlees voor een smaakvolle combinatie.
Wijnadvies:
Deze gestoomde asperge-broccoli met ansjovisolie kan goed worden gecombineerd met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo. De citrusachtige tonen van de wijn passen goed bij de citroenrasp in de dressing en vormen een harmonieuze aanvulling op de smaak van het gerecht.