Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aubergine tofucurry
AllerHande september 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
stengel sereh
citroengras
▢
1
pak
tofu
netto 325 g
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
2
rode uien
▢
2
aubergines
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
3
eetlepel(s)
Thaise basilicumpasta
pot à 225 g
▢
½
blik
kokosmelk
à 400 ml
▢
½
theelepel
kaneel
▢
mespunt
nootmuskaat
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
eetlepel(s)
lichte soja saus
Instructies
Sereh wassen en witte gedeelte van stengel heel fijn hakken, rest met achterkant van mes kneuzen.
Tofu laten uitlekken en in blokjes snijden.
Uien pellen en in parten snijden.
Aubergine in stukken snijden.
Paprika's wassen, schoonmaken en in stukken snijden.
In grote braadpan olie verhitten.
Tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
Sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toevoegen.
Curry afgedekt op laag vuur nog ca. 10 minuten laten stoven.
Curry met sojasaus op smaak brengen. Met (pandan-)rijst serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht smaakt nog beter als het (een dag) van te voren bereid wordt. Verwarm het gerecht in de magnetron of op een middelhoog vuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Thailand
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch