Thaise Aubergine-Tofu Curry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 stengel citroengras sereh
  • 1 pak tofu 325 g
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 rode uien
  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels olie
  • 3 eetlepels Thaise basilicumpasta pot à 225 g
  • 200 ml kokosmelk half blik van 400 ml
  • ½ theelepel kaneel
  • Een mespunt nootmuskaat
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels lichte sojasaus

Instructies

  • Was de citroengras en hak het witte gedeelte van de stengel heel fijn.
  • Kneus de rest met de achterkant van een mes.
  • Laat de tofu uitlekken en snijd het in blokjes.
  • Pel en snijd de uien in parten.
  • Snijd de aubergine in stukken.
  • Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukken.
  • Verhit de olie in een grote braadpan.
  • Bak de tofu, aubergine, ui en paprika al omscheppend gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de fijngesneden citroengras, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe.
  • Laat de curry afgedekt op een laag vuur nog ongeveer 10 minuten stoven.
  • Breng de curry op smaak met sojasaus.
  • Serveer met (pandan-)rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Viognier past goed bij de kruidige en exotische smaken van deze curry.

Voedingswaarden

Calories: 305 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 20 g | Vet: 1.8 g | Zout: 6 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegan / Vegetarisch