Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm snijden.
Tijmblaadjes van takjes rissen.
Twee borden voorverwarmen.
In hapjespan spekreepjes in ca. 5 minuten zachtjes krokant bakken.
Op bordje scheppen.
Aan spekvet 1/2 eetlepel boter toevoegen.
In spekvet paddestoelen, bosui en tijmblaadjes ca. 4 minuten al omscheppend bakken tot vocht verdampt is. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten.
Biefstukken in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
Tomaatreepjes door paddestoelen scheppen en 1 minuut meebakken.
Zout en peper over vlees strooien.
Biefstukken op warme borden leggen.
Sherry door bakvet roeren en jus over biefstukken schenken.
Gebakken paddestoelen op biefstukken scheppen.
Spekjes erover strooien.
Serveren met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.