Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeegtaartjes met venkel en sardine
Allerhande maart 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
grillpan
keukenpapier
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
4
plakjes
roomboterbladerdeeg (diepvries)
▢
1
kleine
venkelknol
▢
1
rode ui
▢
2
blikjes
sardines
à 120 g
▢
2-3
eetlepel(s)
olijfolie extra vierge met basilicum
▢
½
eetlepel(s)
balsamicoazijn
▢
zeezout
▢
versgemalen peper
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet.
Plakjes bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Venkel schoonmaken en in lengte in flinterdunne plakjes snijden.
Ui schoonmaken en in flinterdunne partjes snijden.
Sardines afgieten en goed droogdeppen met keukenpapier.
Venkel, ui en sardines bestrijken met olijfolie.
Eerst sardines in grillpan in ca. 1 minuut aan één kant mooi roosteren.
Op bord leggen.
Dan venkel en ui in ca. 2 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren.
Balsamico-azijn erover druppelen.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Elk plakje bladerdeeg in drie lange repen snijden en repen naast elkaar op bakplaat leggen.
Venkel en ui erover verdelen en op elke reep 1 sardine met roosterstrepen naar boven leggen.
Rest van olie erover sprenkelen en zout en peper erboven malen.
In midden van oven taartjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Laten afkoelen tot lauwwarm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Vis
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Frankrijk