Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkooltaart
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Koekenpan
lage taartvorm doorsnede ca. 26 cm
Oven
Ingrediënten
▢
600
g
aardappels
kruimige,
▢
zout
▢
1
kleine
bloemkool
ca. 600 g,
▢
1
ui
▢
3
scharreleieren,
▢
3
eetlepel(s)
melk
▢
1
eetlepel(s)
Zaanse mosterd
Huisman,
▢
100
g
geraspte komijnekaas
zakje á 150 g, AH,
▢
peper
▢
10
sprietjes bieslook
zakje á 25 g,
▢
2
eetlepel(s)
boter
of magarine om in te vetten
▢
1
eetlepel(s)
bloem
om te bestrooien
Instructies
Aardappels schillen, in vieren snijden en wassen.
In grote pan met weinig water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken.
Intussen bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en wassen.
In pan met ruim water en zout bloemkoolroosjes in ca. 15 minuten gaar koken.
Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Ui pellen en fijnsnipperen.
In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
Ui ca. 5 minuten zachtjes goudbruin fruiten.
Vorm invetten en bestrooien met bloem.
Aardappels en bloemkool afgieten en met pureestamper pureren.
Eieren, melk, mosterd, kaas en ui erdoor scheppen.
Op smaak brengen met peper.
Overdoen in taartvorm en met bolle kant van eetlepel gladstrijken.
Bloemkooltaart in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
Bieslook fijnknippen en over taart strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gemengde groene sla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch