Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettegratin met crème fraîche
Aller Hande 1996
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter
Ingrediënten
▢
zout
▢
2
kleine
courgettes
ca. 400 g,
▢
50
g
rauwe ham
vleeswaar,
▢
1
ei
▢
1
beker
crème fraîche
125 ml,
▢
peper
▢
1
theelepel
salie
▢
50
g
Pardanokaas
geraspte zakje á 100 g,
▢
150
g
tagliatelle
groene á 500 g, Grand'ltalia,
▢
½
eetlepel(s)
olie
om in te vetten
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
In pan ruim water met 1 theelepel zout aan de kook brengen.
Courgettes wassen en in plakjes van ca. 1/2 cm dik snijden.
Courgetteplakjes in pan met water ca. 3 minuten zachtjes laten koken.
Courgette overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
Schaal invetten.
Ham in dunne reepjes snijden.
In kom ei loskloppen met crème fraîche, zout, peper en salie.
Ham en helft van kaas erdoor roeren.
Courgetteplakjes dakpansgewijs in schaal rangschikken.
Roommengsel erover verdelen.
Rest van kaas erover strooien.
In midden van oven schotel in ca. 15 è 20 minuten lichtbruin laten worden. Intussen in pan ruim water met zout aan de kook brengen.
Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
Tagliatelle afgieten en over twee borden verdelen.
Courgettegratin ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vlees