Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde zalmfilet met kervelsaus
AllerHande december 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sjalotje
▢
1
dl
witte wijn
▢
2
eetlepels
witte wijnazijn
▢
½
pot
visfond
à 380 ml
▢
4
eetlepels
kervel
blikje
▢
1
beker
crème fraîche
2 dl
▢
4
zalmfilet
smal per 2 porties verpakt
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
zeezout
▢
versgemalen peper
▢
50
g
koude boter
▢
2
eetlepels
limoensap
Instructies
Sjalotje pellen en snipperen.
In sauspan sjalot met wijn, wijnazijn en fond in ca. 15 minuten tot helft laten inkoken.
Kervel en crème fraîche toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen.
Vuur laag draaien en saus warm houden.
Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
Zalmfilets licht bestrijken met olie en bestrooien met zout en peper.
Vis in 2-3 minuten per kant nèt gaar grillen (de kern mag glazig blijven).
Boter in klontjes snijden en met staafmixer door kervelsaus kloppen.
Saus met zout, peper en limoensap op smaak brengen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met pasta en broccoli met sinaasappelkruim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm