Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gravad lax gemarineerd in dille
AllerHande december 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
Schotse zalmhaasjes
à 200 g of zalmfilets
▢
1
zakje
dille
verse 15 g
▢
1
theelepel
witte peperkorrels
▢
1
eetlepel(s)
zeezout
Grof
▢
1½
eetlepel(s)
suiker
▢
1
eetlepel(s)
mosterd
▢
1
eetlepel(s)
witte-wijnazijn
▢
3
eetlepel(s)
zonnebloemolie
Instructies
Zalm controleren op graatjes.
Van dille 2 à 3 takjes bewaren, rest grof hakken.
Peperkorrels (in vijzel of met bolle kant van lepel) fijnstampen.
In kommetje zout, peper en 1 eetlepel suiker mengen.
Zalm aan één kant bestrooien met dille en vervolgens met zoutmengsel.
Eén stuk zalm met dillekant naar boven in diepe kom leggen.
Andere stuk zalm met dillekant naar beneden erop leggen.
Vis afdekken met folie. Bord met zwaar gewicht, bijvoorbeeld stenen of conservenblikken (ca. 1½ kg) erop zetten.
Schaal max. 3 dagen in koelkast plaatsen.
Vis elke 12 uur keren en vrijgekomen vocht erover scheppen.
Rest van dille heel fijn hakken.
In kom mosterd, rest van suiker, azijn, olie en dille tot sausje kloppen.
Zalm droogdeppen met keukenpapier en met scherp mes in dunne plakken snijden.
Zalm op vier borden uitspreiden en saus erover druppelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met (saffraan)broodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Zweden