Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Albondigas van Allerhande
Porties:
4
a 6 personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sneetjes
witbrood
▢
3
eetlepel
droge witte wijn
▢
1
sjalotje
▢
1
ei
▢
½
theelepel
zout
▢
mespunt
nootmuskaat
▢
2
eetlepel
peterselie
diepvries
▢
250
g
half-om-halfgehakt
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
rode peper
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1½
deciliter
gezeefde tomaten
pak a 500 ml
Instructies
Van brood korstjes afsnijden.
Brood op bord leggen en wijn erover sprenkelen.
Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
Brood, ei, sjalot, zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie door gehakt mengen.
Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen.
Peper wassen en halveren.
Zaadjes verwijderen, peper in reepjes snijden en door gehakt mengen.
Gehakt op smaak brengen met versgemalen peper.
Van gehakt 30 kleine balletjes vormen.
In pan olie verhitten.
Gehakt in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
Gezeefde tomaat bij gehaktballetjes in pan schenken en gerecht afgedekt op laag vuur ca. 15 minuten verwarmen.
Gehaktballetjes in saus met peterselie bestrooien en warm of koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Tapas
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Spanje